top of page

Marka Oluşturma ve Koruma Stratejileri



Amaç: Marka, bir işletmenin en önemli varlıklarından biridir. Buna ragmen firmalar markalarını değil, mal ve hizmet satmaktadır. Firmalar marka satmaya başladıklarında katma değer üretmiş olacaktır. Bu eğitimde, marka oluşturma ve koruma stratejileri ile etkili markalar oluşturmayı, onları korumayı ve etkin rekabet stratejileri ile marka ve firma değerlerini yükseltmeyi öğreneceklerdir.


Eğitim İçeriği: Firma kuruluşunda “marka” seçimi nasıl olur? Firma ünvanı ve marka arasındaki farklar nelerdir? Markanın kobilere getireceği faydalar nelerdir? Marka oluşturma stratejileri nelerdir? Markasız çalışmak veya kötü marka seçiminin verdiği zararlar nelerdir? Kobiler neden marka tescili yaptırmalıdırlar? Tescil olmazsa ne gibi zararlar ortaya çıkar? Ticaret sicili tescili ve marka tescili arasındaki fark nedir? Marka tescili ve etkili koruma nasıl olur? Marka tescilinin pazarlamaya katkıları nelerdir? İhracaatta marka stratejileri nelerdir? Taklid markalar ve ürünlerle başa çıkma yolları Tescilsiz veya taklid markaların getirdiği riskler nelerdir? Marka güçlendirme ve yaşatma stratejileri nelerdir? Markaların finansal değerlere dönüşümü nasıl olur?


Eğitim Süresi: 1 gün

Eğitim Yeri: Rahat, aydınlık, U çalışma düzeni veya grup masaları olan iş yeri veya otel mekanı Kimler Katılmalı: Pazarlama, Üretim, Kalite, Ar-Ge, Muhasebe ve Finans bölümündeki ilgili personel.

Bu Eğitimden Ne Beklenmeli: Bu eğitim bilgi ve strateji ağırlıklı bir eğitimdir. Firmalar bu eğitimle etkili marka oluşturmayı, onları korumayı ve yönetmeyi öğreneceklerdir.

GÜNDEM

bottom of page