top of page

L’Oreal, Artırılmış Gerçeklik Güzellik Şirketi Modiface’i Satın Aldı



L’Oreal, Sephora ve Estée Lauder’ınkiler dahil olmak üzere pek çok özel artırılmış gerçeklik güzellik uygulamasının yaratılmasında rol oynamış Modiface’i satın aldığını açıkladı. L’Oreal harcanan miktarı açıklamadı fakat Reuters’a yaptığı açıklamada, kullanıcıların kendilerinde makyaj ve saç stillerini görselleştirmelerine yardımcı olan Modiface patentlerine artık sahip olduğunu belirtti.


Kullanıcıların farklı saç stillerini denemelerine olanak tanıyan Style My Hair mobil uygulamasının başlatılması da dahil olmak üzere, Modiface daha önce birden çok kez L’Oreal ile birlikte çalışmıştı. Bu uygulama için Modiface, deneyimi yaratmak üzere manuel bir şekilde 22.000 yüz görseli ekledi.


Artırılmış gerçeklik, güzellik endüstrisinin önemli bir parçası haline geldi. Bir artırılmış gerçeklik makyaj uygulaması olan Çin merkezli şirket Meitu milyarlarca dolar değerinde. Birçok marka artırılmış gerçeklik araçları piyasaya sürmüş durumda ve akıllı aynalar popüler bir şey haline geldiğinde kullanışlı diyeceğimiz uygulamaların varlığını hayal etmek zor değil.


L’Oreal ise bu yılki CES’te bulunan UV tırnak sensörü gibi birçok ürün piyasaya sürdü. Makyaj şirketlerinin birçoğunun artırılmış gerçeklik uygulamalarını piyasaya sürmek için Modiface’e güvendiğini göz önünde bulundurursak, bu satın alma L’Oreal’i oldukça avantajlı bir konuma getiriyor; rakipleri ise, artırılmış gerçeklik güzelliği konusuyla ilgilenen başka bir şirket bulmak zorunda.

GÜNDEM

bottom of page