top of page

İnovasyon Atölyesi Eğitimi



Amaç: Bu atölye çalışmasında dünyada kullanılan yaratıcı tekniklerden 16 teknik kullanılarak kendi işinde inovasyon yapma üzerine çalışılacak. İnovasyon atölyesi ile firmanın rekabet güçlerini arttırmak için inovasyon yapmaları öğretilecek ve ürün / hizmette nasıl inovasyon yapacakları üzerine çalışılacak, İnovasyon atölyesi ile kendi yaptıkları işte fikir üretme teknikleri ile farkındalık geliştireceklerİnovasyon atölyelerinde problem çözme, sezgisel düşünme, kavramsallaştırma becerilerinin geliştirilmesi.


Eğitim İçeriği: Kırma (çeşitli tekniklerle düşünce kalıplarının kırılması) İnovasyon analizi Dünyada inovasyon nasıl yapılır? (örnekler) Ters düşünme tekniği, 16 inovasyon tekniği ile çalışma, Müşteri ihtiyaçlarını belirleme inovasyonu yapmak, Değiştirilmeye ihtiyaç duyulan alaların belirlenmesi, İnovasyon çalışmaları üzerine yazılı beyin fırtınası, Çapraz eşleştirme metodu ile ürün ve/veya hizmet geliştirme, Mevcut bakış açılarında, yeni bir bilinçlenme ve kreatif bakış açılarının geliştirilmesi konusunda yeni donanımlar elde edeceklerdir. Yaratıcılık yöntemleri, ( İlave etme, Eksiltme, Eleme, Uyarlama, Çağrışım kurma) Alışılmadık sorularla şaşırtma, Soru – cevap havuzu, Tersi düşünme tekniği


Eğitim Süresi: 1 gün

Eğitim Yeri: Rahat, aydınlık, U çalışma düzeni veya grup masaları olan iş yeri veya otel mekanı

Kimler Katılmalı: Pazarlama, Ar-Ge, Üretim, Kalite, Muhasebe ve Finans bölümündeki ilgili personel.

Bu Eğitimden Ne Beklenmeli: Uygulamalı bir eğitimdir. Bu eğitimden once mutlaka inovasyon kültür eğitimi teorik olarak verilmelidir. Bu eğitimin verilmesi ile insanlar işlerinde kendi özellikleri ve yaptıkları işlere gore uygun inovasyon yöntemlerini uygulayıp inovatif fikirler oluşturmak için bir know how kazanacaklardır.

GÜNDEM

bottom of page